maandag 29 mei 2017

De Boerekreek: dag 1



Maanden naar uitgekeken, afgelopen nacht een beetje slecht geslapen en wat nerveus (jaja ook de juf pleit schuldig), maar…. Vandaag was het dan eindelijk zo ver !
We vertrokken op plattelandsklassen naar De Boerekreek.
Deze morgen werden we enthousiast uitgewuifd door heel wat ouders, juf Iris en juf Annelore en dan reed de bus ons naar Sint-Jan-in-Eremo.

Aan De Boerekreek aangekomen, namen we eerst de tijd om ons te installeren in de kamers (bedden opmaken, valies leegmaken, …)
Bij de ene ging dit duidelijker een stuk beter dan de andere. Met het nodige gezucht en gepuf en uitspraken à la ‘Ik hoop nooit meer in mijn leven nog een bed te moeten opmaken.’ slaagde iedereen er in om deze klus te klaren. Al was de hulp van meester Jelle en juf Nikkie zeker ook welkom.
De vele papiertjes van snoep in de vuilnisbak leerden ons immers al snel dat de kinderen andere prioriteiten hadden.
😉

Onder een stralende hemel verkenden we het terrein, speelden voetbal of beachvolley, namen een kijkje bij de paarden of genoten we gewoon wat van de zon.

Om 12u30 was het tijd om aan tafel aan te schuiven voor een heerlijke maaltijd (tomatensoep, rundshamburger of veggieburger met appelmoes en kroketjes en als dessert chocoladepudding).
We maakten nog enkele afspraken voor de komende week. En ook de taakverdeling werd medegedeeld en uitgevoerd.  

Na de lunch smeerde iedereen zich supergoed in met zonnecrème en maakten we ons klaar voor de eerste sportactiviteit: Vlottenbouw. Een ideale test om na te gaan hoe goed we in groep kunnen samenwerken. We leerden verschillende sjortechnieken en bouwden met balken, touwen en tonnen ons vlot.

Na het bouwen haalden we de nodige peddels en zwemvesten in de loods en gingen het water op.
Meester Jelle en ikzelf gingen mee op de motorboot. Gezien de stabiliteit en stevigheid van sommige vlotten een zeer verstandige keuze. 😎

Rond 16u45 waren we terug op het domein, genoten we van een deugddoend fris chocolademelkje en confituurtaartje en daarna ging het richting kamers. We douchten ons, rusten even en speelden daarna nog wat buiten.

Om 18u mochten we opnieuw de voeten onder tafel steken. Deze keer voor lekkere spaghetti.
We worden hier alvast goed verwend met twee warme maaltijden per dag.

Om 19u15 startte onze avondactiviteit: De Grote Klaverquiz.
Meester Jelle had een heuse quiz voorbereid bestaande uit 6 rondes geïllustreerd met de nodige afbeeldingen via een powerpointpresentatie.

Met een zeer goed gevoel kunnen we onze eerste dag hier afsluiten.

Geniet gerust mee van alle
foto’s. Ik zet ze telkens allemaal online, aan jullie om te selecteren en te downloaden naar hartenlust.

Terwijl ik dit blogbericht online zet, liggen alle kinderen heerlijk te slapen en dromen vol verlangen naar een nieuwe dag morgen.

Vele groetjes en tot morgen !
juf Nikkie en meester Jelle
p.s. Laat gerust een reactie na op onze blog !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten