dinsdag 30 mei 2017

De Boerekreek: dag 2



Hallo hallo,

Om 7u30 deze ochtend werden de kinderen gewekt. Sommigen waren onmiddellijk flink wakker en direct al volop aan het babbelen, anders hadden een serieus ochtendhumeur.
Juf die al om 6 uur was gaan lopen (echt waar !) was goed wakker en stond met het fototoestel in de aanslag om de net wakker geworden gezichtjes te fotograferen.
De hemel zag er wat grijs uit en het was duidelijk ook wat frisser dan de voorbije dagen.
Maar het beloofde zeker opnieuw een mooie dag te worden.

Om 8u verzamelden we in de refter voor het ontbijt en een uurtje later stonden we vertrekkensklaar met onze fietsen. De zon piepte stilaan door het grijze wolkendek. Oef !
Deze ochtend gingen we naar een melkveebedrijf in Bassevelde: Sint-Annahof.
We werden hartelijk verwelkomd door boerin Sonja.

Het was een leuke voormiddag vol activiteiten: kalfjes melk of stro geven, hooi opscheppen, kalfjes kammen, mest opruimen (oké toegegeven dit was misschien een iets minder leuk onderdeel)
Op het einde konden we proeven van verse melk en kregen we een melkbeker cadeau.

Rond 11u40 fietsten we terug naar De Boerekreek. Daarna onze fietsen stallen in de voorziene fietsruimte en dan ging het alweer richting refter voor het middagmaal.
Op het menu? Kervelsoep – Vol-au-vent, pureeaardappelen en tuinkers en platte kaas met aardbeiden als dessert. Het was zoals steeds zeer lekker.

Na een korte siësta stonden we om 14u helemaal klaar voor de sportactiviteit nl
Sub XL . De sub was niet zo gemakkelijk in het begin. Er moest goed samengewerkt worden en gelijk gepeddeld of de boot werd alle richtingen uitgestuurd. Onderweg werden er verschillende spelletjes gespeeld (badeendjes zoeken op de Kreek, om het eerst varen naar een bepaalde boei...) De kinderen hadden heel wat pret.

Na enige tijd begonnen de wolken zich opnieuw wat op te stapelen en kregen de kinderen het wat koud op het water waardoor ze met behulp van de motorboot wat sneller aan de kant werden gebracht.
Een heerlijke warme douche, verse droge kleren en een madeleine en appelsapje deed ons innerlijke mens opnieuw wat versterken.
De kinderen kregen daarna even wat tijd om te ‘chillen’ op hun kamer of om zich uit te leven op het voetbalveld.

Om 18u was het opnieuw etenstijd. Deze avond stonden er belegde broodjes op het menu met veel verse groentjes en lekkere toespijs.
De vele buitenlucht en de sportieve inspanningen zorgden er ook nu voor dat de leerlingen flink aten.

Na het avondeten begonnen we met brieven schrijven naar het thuisfront. Deze gaan morgenochtend op de bus ! Hou die brievenbus dus maar goed in de gaten de komende dagen. Ondertussen werd hier ook de eerste aangekomen post verdeeld met vele blije gezichten tot gevolg.

De kinderen zijn behoorlijk moe van de voorbije dag, maar doen momenteel toch nog actief mee aan het openluchtspel dat meester Jelle voorbereid heeft: Levend Stratego.

Al heb ik wel de indruk dat er deze avond heel wat minder zal moeten gesurveilleerd worden in de gangen dan de 1e avond. ;-)

Geniet maar volop mee van enkele
foto’s van vandaag ! (het internet werkt hier sinds onze aankomst ongelooflijk traag waardoor het uploaden van de foto's superveel tijd in beslag neemt en we vaak de 'error' zien verschijnen)
Daarom zal ik vanaf morgen enkel nog een blogbericht posten en geen foto's meer toevoegen. Ik blijf echter wel volop foto's nemen hier ter plaatse en jullie kunnen op een later tijdstip dan de foto's bewonderen.
Tot morgen !
Juf Nikkie en meester Jelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten