maandag 5 juni 2017

De Boerekreek: dag 4



Hallo iedereen,

met enige vertraging hierbij ook nog het laatste verslag van dag 4.
Op donderdagmorgen ging ik iedereen iets later dan normaal wekken en velen zullen me daar dankbaar voor geweest zijn, want wat zag ik nog veel kleine oogjes. 
De vele sportactiviteiten, het fietsen en de gezonde buitenlucht is natuurlijk even wennen en dan is het logisch dat de vermoeidheid stilaan wat begint toe te slaan.
Veel kinderen verloren hier en daar hun stem en klonken zeer hees. Ook dit is niet abnormaal op openluchtklassen.

Na het ontbijt maakten we de kamers leeg en gaven onze koffers een plaats onder het portaal.
Vandaag stond er enkel en alleen maar sport op het programma. De klas werd opgesplitst in twee groepen: Kajak en paardrijden. In de namiddag gingen we dan wisselen van sport.
We beleefden opnieuw een zeer fijne voormiddag. Omstreeks 12u was de activiteit afgelopen dus we hadden nog even vrije tijd voor het middageten. De zon was massaal van de partij dus we konden opnieuw volop genieten. Zalig !

Het middageten was voor velen net iets te gezond. Pasta met 6 soorten groenten en een tomatensaus werd bij velen dan ook herleid tot pasta met enkel saus en heel veel kaas ;-)
Als dessert kregen we een potje verse ananas.

Om 14u stonden we klaar voor de laatste sportactiviteiten. We wisselden van groep. Er werd enorm veel gelachen en plezier gemaakt. Het was dan ook ideaal vertoeven op het water onder de stralende zon. En ook in de manège verliep alles zeer vlot.
Rond 17u waren de sportactiviteiten ten einde. Nog even verfrissen en omkleden en dan nog wat spelen en genieten van de heerlijke bbq geur die ons al tegemoet kwam.

Ondertussen waren ook Finn en Ansgar aangekomen. Een zeer blij weerzien. In een mum van tijd veroverde Finn vele hartjes en werd hij door de meisjes meegetroond naar de speeltuin.

Om 18u schoven we een laatste keer aan tafel aan voor de overheerlijke bbq. Veel rauwe groentjes, pastasalade, kip, ribbetjes, bbq-worst, stokbrood, verschillende sausjes. Het was volop smullen !
En dan was het al snel 19u30 en kwamen de ouders één voor één aan. Het werd een gezellig weerzien. Er werd verteld en geknuffeld. Bij sommigen was het bobijntje nu wel bijna af en ik denk dat er velen zeer goed zullen geslapen hebben.



De laatste foto's kunnen jullie hier bekijken.

Het was een zeer leuke week vol mooie momenten. Hopelijk hebben jullie er even hard van genoten als ik deed.
Bij deze wil ik ook nog eens een dikke dank u wel zeggen aan meester Jelle voor de begeleiding en ook dank u wel aan juf Ruth om ons op woensdagnamiddag en donderdag te komen vervoegen.

Vele groetjes,
juf Nikkie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten